Luchtvracht nieuws

Groei Vrachtvervoer Schiphol

Groei Vrachtvervoer Schiphol

Groei Vrachtvervoer Schiphol:
Een Belangrijke Ontwikkeling in December 2023

December 2023 was een keerpunt voor Schiphol, met een significante groei in vrachtvervoer van meer dan 6%, resulterend in een totaal van ruim 120.000 ton. Deze ontwikkeling, na een langdurige periode van daling, markeert een belangrijke fase voor de luchtvrachtsector, inclusief spelers zoals Niche Aircargo.

Ondanks een uitdagend jaar waarin het totale vrachtvolume met 4% daalde naar 1,37 miljoen ton, een historisch laagtepunt, bleef Schiphol concurrerend ten opzichte van andere grote luchthavens. Deze veerkracht is cruciaal voor alle betrokken partijen in de luchtvrachtindustrie.

De Rol van Vrachtvluchten

In 2023 verwerkte Schiphol ongeveer 16.000 vrachtvluchten, wat een daling van 13% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit had invloed op verschillende vrachtvervoerders, waaronder Niche Aircargo. Hoewel er in december een lichte afname was in het aantal freighter-bezoeken, blijft de luchthaven een belangrijk knooppunt voor vrachtvluchten.

Met de voorgestelde krimpplannen van demissionair minister Mark Harbers, die een maximum van 440.000 vliegbewegingen per jaar voor Schiphol beogen, ontstaan er nieuwe uitdagingen en kansen voor de vrachtsector. Van het totale aantal vluchten vorig jaar was 3,6% bestemd voor vrachtvervoer.

Toekomstperspectief en Ruimte voor Groei

Op dit moment is slechts 2,5% van de vluchten op Schiphol gereserveerd voor vrachtvervoer. Er lopen gesprekken om dit percentage te verhogen, wat essentieel is voor de continuïteit en groei van vrachtvervoer op Schiphol. De ambitie is om minstens 5.000 extra slots te verkrijgen, wat niet alleen Niche Aircargo, maar de gehele vrachtsector ten goede zal komen.

De recente groei in vrachtvervoer op Schiphol is een positief signaal voor de luchtvrachtsector. Het benadrukt het belang van samenwerking en innovatie om de uitdagingen van de markt het hoofd te bieden en de groei te bevorderen.

Bij Niche Aircargo gaan we verder dan alleen laten vervoeren; we zijn uw partner in het creëren van innovatieve oplossingen.

Welkom aan boord voor succesvol en veilig luchtvrachtvervoer!

Geen reactie's

Geef een reactie